Fehérváron családi ház eladó
2018. május 21., hétfő
Konstantin

Legfrissebb a fórumban

Aida musical

Pikk: Évvégi mindenjót kíván az IORO képviseletében is, Pikk :)   »  
(péntek, 16:55)

Filmek: mozi és tévé

Miklós: Nahát, a "mi" Orsink nyerte meg a Barátság mozi játékán a bérletet, gratulálok! :)   »  
(csütörtök, 21:10)

Színház és színjátszás

zoli4: No, megtöröm a csendet! Tegnap voltam 3:1 a szerelem javára előadáson. Mondjuk lehetett volna o...   »  
(szombat, 17:55)

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Visszatér az Aida

2010. május 21., 11:56 [fehervar.net] D. R. - L. M., fotó: Gulyás Buda és Dancsi Richárd

Oláh Ibolya és Mahó Andrea címszereplésével újra megkezdi hódító útját az Aida musical. A Szurdi Miklós által újrarendezett változat margitszigeti bemutatója után a produkció visszatér legnagyobb sikerei helyszínére, Fehérvárra.


A szerelmeseket elszakítják egymástól

A szenvedéllyel átszőtt, örök szerelmi történet musicalváltozatának hazai ősbemutatója 2007 júliusában volt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Akkor a Vörösmarty Színház és a West End Színház közös vállalkozásában vitték színre a núbiai hercegnő történetét, amely ősztől beköltözött a fehérvári teátrumba, és az évad legnagyobb sikerévé vált: hetven előadás ment le belőle. Az ország minden részéről jöttek nézők - már akiknek jutott jegy, hiszen a nézők minden hónap tizedikén, a műsor meghirdetésének napján szinte tábort vertek a színház előtt, és ölték egymást az Aida-jegyekért.

2008 nyarától hányatottá vált a produkció sorsa: a fehérvári teátrum igazgatóváltása után néhány előadást még láthatott a közönség, aztán már csak hébe-hóba volt belőle előadás az országban, és ezek már nem nyújtották azt az élményt, mint az eredeti produkció.


Amneris hercegnő, Radames jegyese

Idén nyáron Szurdi Miklós rendezésében születik újjá az Aida musical, a bemutató helyszíne ezúttal is a Margitsziget, és onnan Fehérvárra, az ARÉV Sportcsarnokba költözik a produkció, amelyből júliusban hat előadást láthat a fehérvári közönség, július 8-10. és 15-17. között. Az újrarendezett musical mai, budapesti sajtó­tá­jé­koz­tatóján Szurdi Miklós elmondta: a szerzői jogok miatt újrafordított és szövegezett produkció létrejötte nem kis részben Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatójának mecenatúrájának köszönhető.

A szövegkönyv és a dalszövegek újak, a szereplők azonban zömmel a régiek: a címszerepben Oláh Ibolya és Mahó Andrea látható, Radamesként Feke Pál és Szerényi László lép színre, Amneris hercegnőt pedig Xantus Barbara személyesíti meg. Zoser miniszterelnökként ezúttal is Gerner Csaba és Kálloy Molnár Péter ármánykodik, Mereb hálás szerepét Gulyás Hermann Sándor játssza, a fáraó trónján pedig Kolos István ül. A sajtótájékoztató résztvevői ízelítőt is kaptak az újraírt dalokból. A darabhoz hamarosan táncos válogatást hirdet a produkció: olyan tehetséges fiatalokat keresnek, akik a százszereplős Hairhez hasonlóan szeretnék megmutatni magukat a színpadon a profi táncosok mellett.


Zenéjét szerezte: Elton John       Szövegét írta: Tim Rice

Linda Woolverton és Robert Falls - David Henry Hwang szövegkönyve alapján
Az eredeti darab rendezője: Robert Falls
Eredetileg színre vitte a Disney Theatrical Productions

Szereplők:

Aida, Núbia hercegnője .................... Oláh Ibolya / Mahó Andrea Radames, egyiptomi hadvezér .............. Feke Pál / Szerényi László Amneris, a fáraó lánya ............................... Xantus Barbara Zoser, Radames apja .............. Gerner Csaba / Kálloy Molnár Péter Mereb, Radames szolgája ....................... Gulyás Hermann Sándor Nehebka, núbiai rabszolgalány .... Csizmadia Ildikó / Madák Zsuzsanna Fáraó .................................................. Kolos István Amonasro, Núbia királya .............................. Quintus Konrád Katona .................................................. Kiss Attila továbbá: az Aida tánckara és zenekara, valamint tűzvarázslók
Fordította: Róna Annamária Szövegkönyv és dalszövegek: Szurdi Miklós Koreográfus: Szakál Attila Díszlet: Libor Katalin Jelmez: Fekete Monika Világítástervező: Csontos Balázs Pirotechnikus: Steiner Iván Zenei vezető: Döme Zsolt Rendezőasszisztens: Németh Mariann, Ridzi Gábor Vezető koreográfus: Bakó Gábor

Rendező: Szurdi Miklós

Jegyértékesítés:
Interticket.hu | Premier Jegyiroda

Honlap:
www.ujaida.net